pondelok 3. apríla 2017

Canazei, 29Th Coppa Europa 2017 - European Criterium

     Máme za sebou preteky 29th Coppa Europa v Talianskom Canazei. Boli to posledné 5. preteky na ktorých sa rozhodlo o celkovom víťazovi European Criterium. Celkové poradie v rebríčku European Criterium sa tvorí zo súčtu troch najlepších pretekov. Preteky sa konali v dňoch 30.3.-2.4.2017. Náš klub reprezentovali Hanka a Lucka Čermákové, Laura Herrera a za Jumping Joe štartovala Lucka Cesnaková. Pretekárky sprevádzala trénerka Petra Nétryová. 

     Preteky v Talianskom mestečku Canazei každoročne uzatvárajú sériu European Crierium. Už po 29 krát sa tu zišlo veľa krasokorčuliarov z mnohých krajín európy a aj z ostatného sveta. Zo Slovenska tu prišlo tento rok 5 pretekárov. Štyri dievčatá z nášho klubu a Lukáš Václavík z klubu ŠKP Bratislava. Bola to krásna bodka za úspešnou sezónou klubu Kraso Hamikovo.
     Dievčatá sa najviac tešili na žrebovanie poradia, ktoré sa konalo večer pred pretekmi. Prvá si ťahala z vrecúška číslo Lucka Čermáková. Štartové číslo 15 jej zabezpečilo 7 pozíciu v druhej rozjazdke. Druhá si ťahala číslo Hanka. Vytiahla si číslo #1. Hanka sa potešila a ostatné korčuliarky si vydýchli a odmenili ju potleskom :). Lucka Cesnaková si vytiahla číslo 6, ktoré ju sprevádzalo po zbytok preteku. Laura vôbec nemala fantáziu a tiež si vytiahla číslo 6. Večer po žrebovaní baby ešte absolvovali ľahký tréning.

   
     Preteky začali druhý deň ráno. V kategórii Chicks II pretekala Lucka Čermáková, ktorá si vyjazdila 6. miesto. Boli to jej druhé preteky EC. Do celkového hodnotenia jej chýbal ešte jeden, ale aj s dvomi pretekmi ustála v celkovom hodnotení European Criterium, 6. miesto.

   
     Kategória Cubs II začínala až poobede. Ako prvá štartovala Hanka, ktorá zajazdila takmer bez chyby. Malé zaváhanie v kombinácii 2Lo+2Lo ju stálo 1. miesto. Nakoniec Hanka skončila na 2. mieste so stratou 0,16b na Maďarku Vivien Papp. V celkovom hodnotení EC s prehľadom obsadila 1. miesto spomedzi 85 pretekárov zo 17-tich krajín.


   
Lucka cesnaková štartovala zo 6. miesta a tak aj skončila. Skoky sa jej tentokrát moc nevydarili a to sa odrazilo aj na známke. Nakoniec tak isto ako Lucka Čermáková aj ona skončila v celkovom hodnotení EC na 6. mieste.
     Ako posledná štartovala Laura v kategórii Cubs I. Táto jazda nepatrila medzi jej najlepšie, ale tak málo bodov nikto nečakal. Umiestnila sa na 8. mieste a v celkovom hodnotení EC jej patrí až 18. miesto. Laure do celkového hodnotenia chýbal ešte jeden pretek.
     Za Slovensko pretekal aj Lukáš Václavík z ŠKP, ktorý nedal nikomu šancu a dosiahol tak 3. víťazstvo v rade a tým pádom aj 1. miesto v hodnotení EC.

     
     
    Všetky dievčatá sa slušne zapísali v Európe a opäť o trošku zviditelnili slovenské krasokorčuľovanie. Ďakujeme všetkým, ktorí dievčatá podporovali sa podieľali na ich úspechoch.  

Týmto pádom je definitívny koniec pretekárskej sezóny 2016/2017 !!!

zopár fotografií a videí


       


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.