utorok 24. októbra 2017

Hamikovo Cup 2017, 1. ročník

     Po dlhšej odmlke sa opäť hlásime na webe. Odteraz až do apríla budú pravidelne vychádzať články o pretekoch Slovenského pohára a zahraničných pretekoch, kde budú štartovať naše pretekárky. Ako ste si už určite všimli, web prešiel menšou grafickou úpravou. Články budú mať trošku upravenú štruktúru tak, aby to bolo prehladnejšie. Sumár výsledkov bude na konci článku. Po kliknutí na Sumár výsledkov budete presmerovaní na stránku Results konkrétneho preteku. Po kliknutí na názov kategórie budete presmerovaní na Results dannej kategórie. Pod článkom sa nachádza priestor na komentáre. Toľko k zmenám na webe a teraz "pome na to"!

kategória: Mladšie žiačky 11    

 Tento víkend sme odštartovali pretekársku sezónu 2017/2018, pretekmi "Hamikovo Cup 2017", ktoré sa konali dňa 21.10.2017 v Hamuliakove na domácom štadióne klubu Kraso Hamikovo. Boli to historicky prvé preteky v Hamuliakove, ktoré budú súčasťou Slovenského pohára v krasokorčuľovaní.

     Išli sme trochu do rizika robiť preteky ako nováčik a ešte ako prvý pretek v sezóne. Celkovo sa prihlásilo 80 pretekárov, ktorí zaplnili všetky vypísané kategórie. Na jednodňové preteky je to optimálny počet pretekárov. Na pretekoch sa zúčastnili aj Isold Fonn z Islandu a Hana Roginic z Chorvátska, takže preteky mali aj trošku medzinárodný charakter :) Nižšia účasť bola ale vykompenzovaná kvalitou pretekárov. Väčšina pretekárov bola veľmi dobre pripravená na prvé preteky v sezóne a padli už teraz zaujímavé výkony.
     Medzi najväčšie prekvapenia preteku patrí učite domáca pretekárka Laura Herrera, ktorá predviedla dokonalú jazdu. Rozhodcovia ju ocenili na 49,39b, čo je veľmi slušný bodový zisk hneď na začiatku sezóny. Laura tak nastavila laťku veľmi vysoko.
     V kategóriách basic mladšie a basic staršie prevažovali domáce pretekárky. V mladších štartovali iba tri pretekárky z ktorých sa najlepšie vodilo Nikolke Kotáskovej a tak si uchmatla ten najväčí pohár.

kategória: Basic mladšie  
     
     V kategórii basic staršie sa podľa očakávaní umiestnila trojica, sestry Vonyikové a Laura Borguľová, ktorá bola o chlp lepšia a tak sa jej ušlo 1. miesto.

kategória: Basic staršie

    Našim štyrom hviezdičkám domáca pôda nepriniesla šťastie. Pódiové umiestnenia im vyfúkli súperky z iných klubov.

kategória: hviezdičky

     V kategórii nádeje 7 nás reprezentovala Nelka Paradiová, ktorej sa ušlo pekné 2. miesto. Treba dotrénovať axlíka a môže pomýšľať aj na najvyššiu priečku.


kategória: nádeje dievčatá 7

     V nádejách 8 urobila najmenej chýb Scarletka a tak sa jej podarilo umiestniť na 3. mieste. Lucka pokazila čo sa dalo. Asi sa nechala inšpirovať staršou sestrou, ktorá minulú sezónu dopadla na prvých pretekoch podobne. 

kategória: nádeje dievčatá 8
   
     Favoritkou v tejto kategórii bola Nataška, ktorá nemala rovnocennú súperku. Podľa očakávania skončila na 1. mieste s obrovským bodovým náskokom, aj napriek viacerým chybám. Malú účasť v kategórii využila Meliska a uchmatla si 2. miesto. Emka urobila príliš mnoho chýb na to aby sa jej ušlo pódium. Emku zdolala Chorvátka Hana Roginic o pár centov.

kategória: nádeje dievčatá 9

     Tradičný súboj dvoch najsilnejších pretekárok v kategórii nádeje 10 dopadol lepšie pre Natálku Ostrolúcku. Obe pretekárky, Hanka aj Natálka podali veľmi dobré výkony. Obe prekonali 40 bodovú hranicu a tak sa máme na čo tešiť túto sezónu. Hanku boli podporiť aj chlapci z domáceho hokejového klubu. Za svoju jazdu dostala od nich plyšového maca za ktorého by sa nemusela hambiť ani Evgenia Medvedeva :)
     Lucka Cesnaková si robila chute na tretiu priečku. Bohužiaľ jej skoky mali horkú príchuť a tak sa musela zmieriť so 4. miestom.
     Júlii sa bohužiaľ vydarila iba kombinovaná pirueta. Získala tak 6. miesto.

kategória: nádeje dievčatá 10


     Asi najsilnejšia kategória bola mladšie žiačky 12. Adelka aj Ela mali veľmi ťažkú pozíciu. Vyjazdili si nové osobné maximá, ale ani to im nestačilo aby predbehli svoje silné súperky. Adel skončila na 8. mieste a Ela na 9. mieste.

kategória: mladšie žiačky 12

     Marína je prvý rok v dvojprogramovej kategórii. Voľná jazda sa jej celkom podarila, ale v krátkom programe stratila veľa bodov na to aby mohla pomýšľať na lepšie umiestnenie. Celkovo sa jej ušlo 8. miesto.

Sumár výsledkov

Hviezdičky
Alexandra Masarovičová 4. miesto (8,76b), Rebeka Repčíková 5. miesto (8,13b)
Mina Dax 6. miesto (6,26b), Dorota Čertíková 7. miesto (6,36b)

Basic mladšie
Nikola Kotásková 1. miesto (16,97b), Laura Gajarská 2. miesto (14,47b)
Barbora Tatranská 3. miesto (12,53b)

Basic staršie
Laura Borguľová 1. miesto (20,15b), Karin Vonyiková 2. miesto (19,99b)
Vivien Vonyiková 3. miesto (19,73b), Linda Lamačová 4. miesto (19,23b)
Tamara Mangult 5. miesto (16,59b), Barbora Baďová 6. miesto (16,44b)
Ruslan Ismagilov 7. miesto (15,97b), Laura Potheová 8. miesto (15,32b)

Nádeje dievčatá 7
Nela Zara Paradiová 2. miesto (17,55b)

Nádeje dievčatá 8
Scarlet Zmeková 3. miesto (22,71b), Lucia Čermáková 4. miesto (20,23b)
Karolína Svrčková 7. miesto (18,43b)

Nádeje dievčatá 9
Nataša Mokranová 1. miesto (31,13b), Melissa Ďurišová 2. miesto (22,45b)
Ema Brňáková 4. miesto (20,43b)

Nádeje dievčatá 10
Hanka Čermáková 2. miesto (40,71b), Lucia Cesnaková 4. miesto (30,80b)
Júlia Kušíková 6. miesto (21,28b)

Mladšie žiačky 11
Laura Herrera 1. miesto (49,39b)

Mladšie žiačky 12
Adela Sirotková 8. miesto (39,54b), Ela Zámečníková 9. miesto (37,36b)

Staršie žiačky KP VJ
Marína Alexy 8. miesto (59,20b)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.